dinsdag 9 oktober 2012

Wat is een rechtsbijstandverzekering





Stel u krijgt een ongeval en de tegenpartij zegt dat het uw schuld is, maar u denkt hier anders over. Of u krijgt ontslag en u vindt dit onterecht. Wie staat u bij in dit soort situaties? Veelal is uw juridische kennis niet toereikend om dit zelf op te lossen en vaak zijn advocaten vreselijk duur. Voor dit soort situaties en vele andere situaties kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Rechtsbijstandverzekeringen zijn er in allerlei vormen, zo kunt u denken aan de rechtsbijstandverzekering voor arbeid en inkomen en de rechtsbijstandverzekering gezin.
 
Hoe werkt het bij rechtsbijstandverzekeringen
In eerste instantie zal een goed opgeleide juridische medewerker van de rechtsbijstandverzekering waar u uw rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, proberen het geschil op te lossen. Mocht dit niet lukken door de medewerker van de rechtsbijstandverzekering en komt de rechter of een geschillencommissie er aan te pas, dan zullen de meeste rechtsbijstandverzekeringen een advocaat voor u inschakelen. Groot voordeel is dat rechtsbijstandverzekeringen alles voor u regelen, u heeft nergens omkijken naar. De rechtsbijstandverzekering regelt de procedure van het begin tot het einde.
 
Waar moet u op letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstandverzekeringen zijn er in overvloed en zo ook de verzekeringsmaatschappijen waar u deze rechtsbijstandverzekeringen kunt afsluiten. Van belang is dat u zich goed oriënteert op een rechtsbijstandverzekering, want niet alle soorten geschillen zijn standaard mee verzekerd bij de rechtsbijstandverzekering. Zo zult u voor rechtsbijstand inzake verkeersgeschillen een aparte module binnen uw rechtsbijstandverzekering af dienen te sluiten om hier dekking voor te hebben. De meeste rechtsbijstandverzekeringen werken met dergelijke modules. Sommige rechtsbijstandverzekeringen hebben wel alles in het basispakket.

1 opmerking:

  1. Geachte Sandra Oosterwijk,

    Ik zag dat u de beheerder bent van Rechstbijstandverzekering.blogspot.nl. Ik beheer de website Rechtsbijstandverzekering.net, dit is een nieuwe vergelijker op het gebied van rechtsbijstand. Graag zou ik op uw website een blogartikel plaatsen over deze website. Zo verwerft deze website meer bekendheid. Als tegenprestatie kan ik op mijn websites reclame voor uw webblog maken of u een bedrag betalen.

    Het blogartikel kunt u zelf schrijven en hoeft niet over Rechtsbijstandverzekering.net te gaan, maar wel raakvlak met het onderwerp te hebben. In het artikel dient één link naar onze site opgenomen te worden.

    Graag hoor ik van u of u geïnteresseerd bent in dit voorstel en wat u als tegenprestatie voor het plaatsen van het blogartikel verwacht.

    Als u interesse heeft, kunt u contact met mij opnemen middels het contactformulier op http://www.rechtsbijstandverzekering.net. Zo hoef ik niet mijn mailadres op uw website te plaatsen.

    Met vriendelijke groet,
    Noël Vleugel
    Rechtsbijstandverzekering.net








    BeantwoordenVerwijderen