dinsdag 16 oktober 2012

Wat verzekert u met rechtsbijstandverzekeringen


Met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, verzekert u zichzelf er van dat u juridische bijstand krijgt bij een geschil of conflict. Waarschijnlijk bezit u zelf niet of over onvoldoende juridische kennis om dergelijke situaties op te lossen. Voor een bepaald bedrag aan premie per maand, regelt de rechtsbijstandverzekering het behandelen van het geschil van A tot Z. U hoeft nergens meer naar om te kijken.

Rechtsbijstandverzekeringen en modules
U kunt bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zelf bepalen welke dekking u naast de basisdekking heeft. De basisdekking beslaat bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen consumenten geschillen en geschillen bij wonen en arbeid en inkomen. Voor het overige sluit u aparte pakketten, de zogenaamde modules af. Belangrijk is om de diverse rechtsbijstandverzekeringen met elkaar op het gebied van dekking te vergelijken.

Wat dekken rechtsbijstandverzekeringen niet
Als u uw rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten en ook gekeken heeft naar extra modules om uw rechtsbijstandverzekering aan te vullen, dan nog bent u niet perse compleet verzekerd. Geschillen die al ontstaan waren voor of op het moment van afsluiten van de rechtsbijstandverzekering, zijn niet meeverzekerd. Veel rechtsbijstandverzekeringen hanteren daarom ook een wachttijd van een paar maanden voordat u een geschil in kunt dienen. Controleer altijd of de rechtsbijstandverzekering van uw keuze hiermee werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten